11 de maig 2010

Projecte Volcam 2010

Un altre any ABAI ha conseguit mitjançant el programa de voluntariat Volcam de la CAM una ajuda per a dur a endavant fins al 31 d'octubre un programa d'activitats de voluntariat ambiental. Aquest any el projecte s'anomena "Projecte per a la conservació de la biodiversitat dels boscos mediterranis" i pretén donar a conéixer i ajudar a la conservació dels boscos litorals mediterranis.

A l'igual que l'any passat, tota la informació sobre les diverses activitats, el calendari, la formació i participació dels voluntaris l'anirem col·locant al blog específic http://abaivolcam.blogspot.com/. Des d'ací et convidem a participar sense cap tipus de compromís. Si estàs interessat en col·laborar o rebre informació al respecte envia un correu a abaivol@yahoo.es

Les linies d'actuació principal del projecte són les següents:

Activitats divulgatives, de formació i d'educació ambiental
Divulgació del projecte (internet, premsa, ràdio...)
Manteniment del blog Volcam 2010
Formació dels voluntaris (reunions, eixidies didáctiques...)
Publicació d'una guia sobre els boscos litorals mediterranis
Publicació pósters d'arbres i arbrets de la serra de Bèrnia

Activitats de conservació i protecció del medi
Plantació d'arbres i creació d'una reserva de bosc mixt a la serra de Bèrnia
Manteniment de la reserva (reg i treballs culturals)
Neteja d'abancalaments i treballs selvícoles de prevenció contra incendis forestals
Recuperació i millora 150 m d'una antiga senda
Col·locació d'un abeurador per a fauna
Instal·lació de caixes nius per a ocells

El Programa de Caixa del Mediterrani (CAM) de voluntariat ambiental, VOLCAM pretén donar suport les diferents iniciatives concretes de les ONGs i les associacions dedicades a la protecció del medi ambient, assolint, d'una banda, un benefici per a la societat en el seu conjunt al preservar la naturalesa així com el mitjà rural i urbà; i fomentant i donant suport la labor dels centenars de voluntaris que dediquen el seu temps i els seus coneixements a contribuir a un desenvolupament sostenible. Aquest any és la tretzena edició d'aquest programa i l'octava vegada que ABAI rep aquesta ajuda. Si vols accedir a més informació del programa VOLCAM fes un clic sobre la imatge següent:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada