13 de maig 2009

Nota de premsa -Maig 2009

Nota de premsa de la Sala de premsa de la CAM.

LA CAIXA D'ESTALVIS DEL MEDITERRANI (CAM) AJUDA A LA REGENERACIÓ FORESTAL MITJANÇANT POL·LINITZACIÓ NATURAL EN LA SERRA DE BÈRNIA

El projecte Abelles, o el que és el mateix, Projecte d'Ajuda a la Regeneració Natural mitjançant la Pol·linització Forestal en la Serra de Bèrnia és el projecte de l'Associació Benissera Anti Incendis (ABAI) que amb l'ajuda de Volcam de la Caixa del Mediterrani (CAM) ha engegat aquest estiu.

El projecte Abelles té dues línies d'actuació clares, una d'educació ambiental i altra de conservació del Mitjà. Per a promoure la protecció del Medi ambient s'ha creat un blog informatiu, per a interactuar amb els més joves, un conte per a nens de 6 a 9 anys, basat en el món de les abelles i s'ha realitzat un taller de construcció d'eixams amb abelles.

En la branca de protecció directa, s'ha construït una Estació Pol·linitzadora en la Serra de Bèrnia. No cal oblidar que segons l'últim estudi, de l'any 2.000, de la Consellería d'Agricultura, el valor benvolgut dels polinizadores en els cultius de la Comunitat Valenciana, superaven els cent mil milions, de les antigues pessetes. Encara que el que realment pot convèncer de la importància d'aquest projecte VOLCAM és l'afirmació de Einstein que va assegurar que sense abelles, finalitzava la polinización i sense la mateixa, les plantes i els animals, i per tant, s'extingiria la raça humana en quatre anys.

La funció pol·linitzadora de les abelles aconsegueix que les plantes tinguin major quantitat de llavors i que les mateixes siguin de millor qualitat, pel que s'aconsegueix la regeneració natural de la Serra de Bèrnia. El conte per a nens "L'Eixam" està escrit per un autor local, Angel Crespo i les il·lustracions que ho acompanyen les ha realitzat altre artista local, José Antonio Cuesta. Aquest conte es distribuirà entre els alumnes de primària de Benissa i Xaló, després de la volta al cole.

ABAI es va constituir en l'any 94 per a protegir el mediambient en la zona i ja va rebre el suport del programa VOLCAM per a la reintroducció de la murta en el barranc de Bernia. El Programa de Caixa Mediterrani (CAM) de voluntariat ambiental, VOLCAM pretén donar suport les diferents iniciatives concretes de les ONGs i les associacions dedicades a la protecció del medi ambient, assolint, d'una banda, un benefici per a la societat en el seu conjunt al preservar la naturalesa així com el mitjà rural i urbà; i fomentant i donant suport la labor dels centenars de voluntaris que dediquen el seu temps i els seus coneixements a contribuir a un desenvolupament sostenible. Obres Socials CAM ha destinat un total de 812.000 euros per a finançar diferents projectes de voluntariat ambiental en tota Espanya a través del Programa VOLCAM, ja consolidat en aquesta la seva dotzena edició.

Per anar a la nota de premsa original feu clic ací.

ENLLAÇOS A LA NOTICIA.Regeneración forestal con abejas (Portal Xàbia al dia)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada