9 de gen. 2023

Projecte LIFE-Teixeres a Bèrnia

ABAI col·labora amb el projecte LIFE-Teixeres del Centre per a l'Investigació i l'Experimentació forestal (CIEF) de la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament rural, Emèrgència Climàtica i Transició Ecològica que té per finalitat la millora de l'estat de conservació de l'hàbitat dels teixos (Taxus baccata).

La serra de Bèrnia, que pertany a la Xarxa Natura 2000, es una de les àrees seleccionades  per a portar endavant aquest projecte, gràcies a un conveni que ha signat l'Associació i alguns particulars. D'aquesta manera ABAI cedeix alguns terrenys que té en propietat a l'Ombria de Bèrnia perquè puguen posar el marxa el projecte a la zona ja que l'habitat del teix a la serra es localitza en parcel·les privades.

El projecte preveu de manera general, la disminució de la vegetació de les espècies que competeixen amb el teix, la protecció dels exemplars de teix del pasturatge o animals salvatges, horts clonals per a la reproducció del teix i de les espècies del seu hàbitat i la posterior plantació a les àrees seleccionades.


Si vols tenir més informació de primera mà et convidem a la XERRADA sobre el projecte LIFE TEIXERES que tindrà lloc el Dijous 26 de Gener a Benissa a les 20h a les Cases del Batle


Per a més informació del teix a Bèrnia visita la següent entrada al nostre Blog.


Per a més informació del Projecte LIFE-Teixeres visita la web del Projecte.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada